| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
deejay

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 12:14 Temat postu: DJ Sens - 76-200 Mixtape Vol. I |
|
|
Składanka wyszła w 2006 roku, w 2007/2008 nie wypaliła.
Minęło trochę czasu, Ci co mieli odpaść odpadli, ukształtowała się trochę scena i myślę, że jest to bardzo dobry czas na zrealizowanie takiego planu ...
Do rzeczy:
DJ Sens aka Rolba przy asyście, Hajka ejkejej 5high'a i weterana Wojtasa aka Wujota aka Chińskiego Zwiadowcy, tworzy mixtape słupskiej sceny.
Konkretne klasyczne instrumentale z wosków + nawijka graczy z miasta, wszystko elegancko dobrane, zmixowane, zmasterowane. jeśli chodzi o formę wydania: na pewno nie internet (ewentualnie promomix w sieci jako reklama). A dokładniej co to będzie, niech pozostanie jeszcze tajemnicą.
Na mixtejpie znajdą się tylko żołnierze reprezentujący nasze miasto.
Celem jest po 1 zrobienie konkretnego gówna, po 2 pokazanie całej Polsce jakie podziemie rządzi, po 3 pewna forma integracji wszystkich zajawkowiczów z 76-200, którzy dotychczas nie mieli okazji się poznać, współpracować.
Zaznaczam od razu: gdy minie termin, który podamy (najprawdopodobniej CZERWIEC) - nie ma opcji wjazdu na mixtape.
Nie mamy zamiaru przypominać, prosić o to, żeby ktoś coś zarapował.
Takich graczy nie potrzebujemy.
Jeśli chodzi o rejestracje wokali - NO PROBLEM !, to my zapewniamy studio.
Dzięki temu mamy pewność min. że wszystkie wokale będą takiej samej jakości, nie będą latać po necie i nie będzie wymówki ("ej, ale nie miałem gdzie nagrać"). W bliżej nieokreślonym czasie, podeślemy ludziom chętnym i takim z którymi warto współpracować, podkłady na których z chęcią usłyszelibyśmy ich nawijke.
Więcej informacji w krótce.
Jest to nieoficjalna zapowiedź pierwszego słupskiego mixtejpu z prawdziwego zdarzenia.
KEEP IT REAL
pisał: Rolba |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 12:14 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
grzybu
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 14:29 Temat postu: |
|
|
Zmiksowane tzn ze mixtape bedzie w jednym tempie(jednym kawalkiem) z przejsciami???,jak tak to sie jaram ;d _________________ www.myspace.com/djgrzybu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szati
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 14:42 Temat postu: |
|
|
Coś czuję, że raczej na zasadzie kradzionych bitów bez płynnych przejść.
Btw - które to juz podejście?  _________________ www.ostro2010.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
deejay

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 15:11 Temat postu: |
|
|
Jak ja to zrobie, to już moja sprawa, a będzie to grać jak zechce, żeby grało. A które to podejście ? Moje 1 i tylko to się liczy.
To nie składanka - to mixtape.
KLASYCZNIE !!!
Ostatnio zmieniony przez deejay dnia Czw Maj 07, 2009 15:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Da Teknyx

Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 28 Skąd: BPL KOMOROWSKIEGO STREET
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 15:17 Temat postu: |
|
|
keep it real yo nie wazne,ktore podejscie wazne ze trafne zainteresowanych graczy (prawdziwych graczy) bedzie w chujj _________________ "hippa to da happa and you just don't stappa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sznyta-Mc
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 15:23 Temat postu: |
|
|
wiecie jak mnie znaleźć wrazie wu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grzybu
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 15:32 Temat postu: |
|
|
| deejay napisał: | | To nie składanka - to mixtape. |
Czyli mam rozumiec ze bedzie to wszystko elegancko zgranew jedna calosc ????.Pytanie moze sie wydawac glupie no ale wiele osob naduzywa termin mixtape robiac plyte na instrumentalach.Powodzenia i 5 za chec zrobienia czegos tylko zeby nie skonczylo sie zanim zacznie.Peace _________________ www.myspace.com/djgrzybu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jackie Moon aka Jim Beezy

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 15:35 Temat postu: |
|
|
| grzybu napisał: | | deejay napisał: | | To nie składanka - to mixtape. |
Czyli mam rozumiec ze bedzie to wszystko elegancko zgranew jedna calosc ????.Pytanie moze sie wydawac glupie no ale wiele osob naduzywa termin mixtape robiac plyte na instrumentalach.Powodzenia i 5 za chec zrobienia czegos tylko zeby nie skonczylo sie zanim zacznie.Peace |
to sie nazywa pozytywna motywacja  _________________ The player, the coach, the owner |
|
| Powrót do góry |
|
 |
COKI
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 15:44 Temat postu: |
|
|
| w razie potrzeby chętnie zajmę się szatą graficzną płyty. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bejs

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 15:50 Temat postu: |
|
|
To bedzie gruba rzecz, Michal z reszta chlopakow sie o to postara, wiec jarajcie sie, czekajcie, i sluchajcie rapu. Pis! _________________ " Poprostu rapuj " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szati
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 16:08 Temat postu: |
|
|
| Jackie Moon aka Jim Beezy napisał: | | grzybu napisał: | | deejay napisał: | | To nie składanka - to mixtape. |
Czyli mam rozumiec ze bedzie to wszystko elegancko zgranew jedna calosc ????.Pytanie moze sie wydawac glupie no ale wiele osob naduzywa termin mixtape robiac plyte na instrumentalach.Powodzenia i 5 za chec zrobienia czegos tylko zeby nie skonczylo sie zanim zacznie.Peace |
to sie nazywa pozytywna motywacja  |
Na podstawie doświadczeń ostatnich kilku/nastu/dziesięciu?? miesięcy  _________________ www.ostro2010.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mielnik12345
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 17:37 Temat postu: |
|
|
Rolba mam kilka pytan. Wokale beda nagrywane w Stamtad czy w Defeksie ? Bity beda Wujota czy instrumentale z mp3 ? _________________ MiElNiK
MiElNiK
MiElNiK
MiElNiK
MiElNiK |
|
| Powrót do góry |
|
 |
deejay

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 20:07 Temat postu: Re: DJ Sens - 76-200 Mixtape Vol. I |
|
|
Głupio się cytować, ale cóż poradze ...
| deejay napisał: |
Konkretne klasyczne instrumentale z wosków + nawijka graczy z miasta |
Wokale Studio DEFEKS. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szati
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 20:44 Temat postu: |
|
|
Daj wiecej szczegółów, ciekawi jesteśmy. Jak będzie wyglądała kwestia doboru numerów, jakaś selekcja? Kształt finalny (pojedyńcze numery, czy zgrane w całość), promocja - jakieś koncerty, radio, tv?? Jakie są cele i oczekiwania w związku z projektem? _________________ www.ostro2010.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
deejay

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 22:23 Temat postu: Re: DJ Sens - 76-200 Mixtape Vol. I |
|
|
Cele i oczekiwania ???
Ku*** nie chciałem się spinać, ale, albo ktoś się nauczy czytać i później zadawać pytania, albo przestańcie nabijać sobie posty
| deejay napisał: |
Celem jest po 1 zrobienie konkretnego gówna, po 2 pokazanie całej Polsce jakie podziemie rządzi, po 3 pewna forma integracji wszystkich zajawkowiczów z 76-200, którzy dotychczas nie mieli okazji się poznać, współpracować.
|
... to po 1, po 2 nie pamiętam, żeby przy organizacji składanki przez was roku temu,, była mowa o promocji i tego typu rzeczach. Ja to wydam, wy mi się nie dołożycie co jest pewne, dlatego pozostawiam to na koniec.
Trochę zaufania i szacunku. Ja wyjeżdżam z pomysłem, zapewniam studio, oprawę, podkłady, a tu ciągle coś ...
Najpierw pomóżcie, później oczekujcie. DJ Sens - Mixtape, ja robię selekcje bo to moje dzieło i ja zadecyduje czy to będzie łamane, czy płynne czy takie czy owakie. Ostatni raz odpisuje na takie rzeczy.
Już bez spiny ... po prostu ręce opadają ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Somehow
Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 44 Skąd: Redzikowo/Słupsk/Bradford(UK)
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 23:38 Temat postu: |
|
|
Ludzka podświadomość nie rozumie słowa "nie";] Tak a propos pozytywnej motywacji.
Na podstawie tego co napisał Rolba, jestem pewny, że mu takowa nie jest potrzebna. Brzmi konkretnie i bez pierdolenia. Jestem pewny ze tak samo konkretnie zabrzmi mixtape. Byłoby nice wziąć do ręki, konkretny, fizyczny egzemplarz nowej "skladanki" od czasow 2006, bo poziom sie podniosl i to... konkretnie;] Keep it Raw, peace |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szati
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 07:28 Temat postu: |
|
|
Umiem czytać, w dodatku ze zrozumieniem.
Konkretne gówno to można zrobić np. w toalecie. To, że produkcja ma być dobra z założenia nie musisz mi tłumaczyć - nikt chyba nie planuje zrobienia lipy Mówisz o pokazaniu Polsce jakie podziemię rządzi - pytam się więc, jak chcesz to pokazać, bo sam wiesz, że w całym kraju jest wiele dobrych składów itp, o których nikt nie usłyszy szerzej, bo brak im przebicia, promocji, whatever. Forma integracji? Integrujecie się non stop na melanżach, więc jakie novum wprowadza składanka, biorąc pod uwagę, że na mikrofonach będą raczej sami znajomi, a jeżeli pojawią się nowe osoby kontakt będzie bardziej wirtualny niz fizyczny - przychodzą nagrać i to wszystko?
Napisz po prostu, że Twoje pojęcie nt. kształtu finalnego jest nikłe, bo dopiero co wymyśliłeś projekt i w praniu wyjdzie cała reszta. Ja np. stawiam, że nie będzie płynnych przejść, na mikrofonach głównie typy związane z Defeks, koncertu raczej nie widzę, ale mooooże ze względu na lato, prędzej ustawka plenerowa. Patronat medialny pewnie będzie, raczej trudno nie znaleźć takowego. Forma wydania - CD.
Jak równiez nie dołożę się do wydania, bo mi się to nie kalkuluje.
Hehe Michał, też słuchasz radia Euro? :p _________________ www.ostro2010.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
deejay

|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 07:48 Temat postu: |
|
|
Postawić to można klocka w toalecie. Stawiaj na co chcesz. Ja stawiam na HIP HOP  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szati
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 08:20 Temat postu: |
|
|
A ja na rozwój i wyciąganie wniosków. _________________ www.ostro2010.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Somehow
Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 44 Skąd: Redzikowo/Słupsk/Bradford(UK)
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 09:59 Temat postu: |
|
|
Co to jest radio euro Tisza?
OK. Uzywajac wrodzonego sprytu i google znalazlem odpowiedz.
To teraz odpowiadajac na Twoje pytanie - nie, nie slucham:)
wtf z tym radiem men? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 09:59 Temat postu: |
|
|
|
|